5 rád na obdobie chrípok

5 rád na obdobie chrípok

Majte na pamäti potrebu zvýšeného prísunu vitamínu C. Užívanie vitamínu C skracuje dĺžku trvania a predovšetkým znižuje závažnosť chrípky a nachladnutia...

  1. Majte na pamäti potrebu zvýšeného prísunu vitamínu C. Užívanie vitamínu C skracuje dĺžku trvania a predovšetkým znižuje závažnosť chrípky a nachladnutia....
  2. Pri stavoch typických pre chrípku a prechladnutie (horúčka, malátnosť, bolesti hlavy a kĺbov, kašeľ, nádcha, upchatý nos a pocit zaľahnutého ucha) zostaňte ležať v teple a v pokoji, doprajte si veľa spánku.
  3. Zaistite si dostatočný príjem tekutín.
  4. Pri liečbe chrípky a nachladnutia sa používajú lieky, ktoré zmierňujú príznaky týchto ochorení. Výhodné sú hlavne kombinované lieky, ktoré obsahujú viac liečivých látok, a tak môžu vďaka svojmu zloženiu pomáhať od viacerých príznakov naraz (horúčka, upchatý nos, bolesť alebo kašeľ). O ich výbere sa poraďte s lekárnikom. Je nutné kontrolovať, aby ste neužívali súčasne viac liekov a ak musíte, tak sledovať ich kontraindikácie!
  5. Ak ani po troch dňoch sprievodné príznaky chrípky, najmä zvýšená teplota, neustupujú, navštívte svojho ošetrujúceho lekára.

Facebook