Ako zlepšiť imunitu dieťaťa

Ako zlepšiť  imunitu dieťaťa

Jeseň je obdobím, keď deti nastupujú do škôlky či školy a zároveň aj obdobím zvýšeného výskytu viróz a rôznych bakteriálnych infekcií. Dovtedy zdravé dieťa, ktoré sa pohybovalo iba v kruhu najbližšej rodiny, sa odrazu ocitne vo veľkom kolektíve.

Jeseň je obdobím, keď deti nastupujú do škôlky či školy a zároveň aj obdobím zvýšeného výskytu viróz a rôznych bakteriálnych infekcií. Dovtedy zdravé dieťa, ktoré sa pohybovalo iba v kruhu najbližšej rodiny, sa odrazu ocitne vo veľkom kolektíve. Tu sa dostane do kontaktu s preň novými baktériami a vírusmi. Začne byť choré, jeho telo si však v rámci prekonávania ochorenia posilňuje obranyschopnosť. Ak navyše dieťa príde späť do kolektívu nedoliečené, je oveľa náchylnejšie na opätovnú nákazu vírusovou alebo bakteriálnou infekciou. Avšak aj prehnaná starostlivosť a príliš úzkostlivá ochrana dieťaťa môže v konečnom dôsledku viesť k oslabeniu jeho imunitného systému. S používaním rôznych dezinfekčných a antibakteriálnych čistiacich prostriedkov to rozhodne netreba preháňať. 
O to viac sú deti náchylnejšie na rôzne ochorenia, keď prídu do kolektívu. Aj príliš prehnaná hygiena môže byť skôr na škodu. Niektorí pediatri napríklad neodporúčajú novorodencov kúpať častejšie ako každý druhý deň. 

Súvisiace produkty
Výživový doplnok MultiIMUN Sirup obsahuje Vitamín C, ktorý prispieva : k správnej funkcii imunitného systému k…
Výživový doplnok so sladidlami - tablety s obsahom beta-glukánov z hlivy ustricovej, nukleotidov a vitamínom C, ktorý…
Výživový doplnok so starostlivo vybraným zložením, len z prírodných zdrojov. Obsahuje hlivu ustricovitú s účinnou…
13,39 €
11,39 €
VIBOVIT FARMA Gummies Výživový doplnok Obsahuje vitamíny a minerálne látky je odporúčaný hlavne všetkým aktívnym deťom,…
11,19 €
9,51 €
Výživový doplnok obsahujúci vitamíny a minerálne látky je odporúčaný hlavne všetkým aktívnym deťom, ktorých pravidelná…
Výživový doplnok VIBOVIT ZOO gummies obsahujúci vitamíny a minerálne látky je odporúčaný hlavne všetkým aktívnym deťom,…
Výživový doplnok na imunitu
7,89 €
6,79 €
Výživový doplnok so starostlivo vybraným zložením, len z prírodných zdrojov. Obsahuje hlivu ustricovitú s účinnou…
13,39 €
11,39 €
Multiimun tablety výživový doplnok s obsahom beta-glukánov z hlivy ustricovej, nukleotidov a vitamínom C, ktorý…

Facebook