Dovolenková lekárnička

Dovolenková lekárnička

Na dovolenku si balíme veľa vecí, ale často zabúdame na lekárničku. Nestačí len zobrať malú autolekárničku, ale odporúčame zostaviť si dovolenkovú lekárničku…

Na dovolenku si balíme veľa vecí, ale často zabúdame na lekárničku. Nestačí len zobrať malú autolekárničku, ale odporúčame zostaviť si dovolenkovú lekárničku na mieru. Inú výbavu bude mať však lekárnička, keď sa chystáte tráviť dovolenku na horách, iná v exotickej destinácii. Tiež záleží na zložení „posádky“ - teda či cestujete s deťmi, staršími ľuďmi, či má niekto alergiu, alebo nevoľnosť pri jazde autom.

Netreba zabúdať na lieky na predpis, ktorých si treba zobrať dostatočné množstvo podľa dĺžky dovolenky. Pri zostavení vlastnej dovolenkovej lekárničky by ste mali myslieť na nasledovné faktory: ochrana pred slnkom, úpal, alergia, hnačka, zápcha, bolesti hlavy, zubov, kĺbov, horúčka, bolesť hrdla, poranenia, odreniny, bolesti uší, pálenie záhy, pleseň na nohách a koži. Každá lekárnička by mala ďalej obsahovať: nožnice, pinzetu, teplomer, kvapky do nosa, lieky ktoré užívate pravidelne.

Facebook