Huba večnej mladosti

Huba večnej mladosti

Huba Reishi – iným slovom aj „Ganoderma Lucidum“ alebo „Ling Zhi“, je nazývaná tiež „Hubou nesmrteľnosti“ alebo „Hubou večnej mladosti“. Táto huba parazituje…

Huba Reishi – iným slovom aj „Ganoderma Lucidum“ alebo „Ling Zhi“, je nazývaná tiež „Hubou nesmrteľnosti“ alebo „Hubou večnej mladosti“. Táto huba parazituje na rozličných, prevažne listnatých stromoch alebo pňoch. Jej prirodzený výskyt je veľmi vzácny (na 10 000 stromoch je len 1 huba), preto bola Reishi v minulosti veľmi drahá. V súčasnej dobe sa úspešne pestuje na kmeňoch stromov na špeciálnych farmách, kde je možné jej zber a rast kontrolovať, vďaka čomu je dostupná aj pre širšiu verejnosť.

Je výnimočná najmä svojimi imuno-stimulačnými schopnosťami. Tvrdí sa o nej, že ak ju užíva zdravý človek, pomôže mu vyhnúť sa ochoreniam. Chorému organizmu zas vie podať pomocnú ruku a dostať ho z choroby o niečo rýchlejšie. Huba má okrem toho aj protizápalové, hypotenzívne, protialergické, protivírusové, protirakovinové a hypolipemické účinky.
V Japonsku a Číne je dokonca schválená vládou ako prevencia a podporná liečba rakoviny
a zaradená do oficiálneho zoznamu liekov.

Facebook