Kašeľ ako symptóm

Kašeľ ako symptóm

Ochorenia dýchacieho systému sú jednými z najčastejších ochorení vôbec. Pri akútnych ochoreniach horných a dolných dýchacích ciest a pľúc, ale taktiež aj pri…

Ochorenia dýchacieho systému sú jednými z najčastejších ochorení vôbec. Pri akútnych ochoreniach horných a dolných dýchacích ciest a pľúc, ale taktiež aj pri chronických progresívnych chorobách ako je chronická obštrukčná choroba pľúc či astma, je kašeľ jedným z vedúcich symptómov. Klinická charakteristika kašľa sa zameriava predovšetkým na jeho časové ohraničenie – akútny (trvanie do troch týždňov), subakútny (tri až osem týždňov) a chronický (trvanie viac ako osem týždňov).

Ďalej sa lekár informuje, či je kašeľ suchý, dráždivý, alebo skôr vlhký s vykašliavaním, kedy počas dňa sa vyskytuje, čo ho vyvoláva (jedlo, expozícia chladu, fyzická námaha) a do akej miery ovplyvňuje kvalitu života pacienta. Kašeľ nie je choroba, kašeľ je symptóm, a preto tak treba k jeho výskytu aj pristupovať a liečiť nielen kašeľ, ale najmä príčinu, ktorá ho vyvoláva. Tým činom totiž v mnohých prípadoch prispejete k urýchleniu liečby. Optimálny prípravok doplňujúci Vašu liečbu Vám poradí náš lekárnik.

Facebook