Potraviny s veľkým množstvom horčíka

Potraviny s veľkým  množstvom horčíka

Chýba vám horčík a potrebovali by ste ho akútne doplniť? Prvým z krokov môže byť správna strava. Jedným z najlepších zdrojov horčíka je kakao, ale aj celozrnné výrobky, banány, zemiaky, pomaranče a špenát.

Chýba vám horčík a potrebovali by ste ho akútne doplniť? Prvým z krokov môže byť správna strava. Jedným z najlepších zdrojov horčíka je kakao, ale aj celozrnné výrobky, banány, zemiaky, pomaranče a špenát. Na druhej strane existuje mnoho potravín, ktoré využitie horčíka zo stravy sťažujú – napr. biele pečivo, údeniny, alkohol. Pokiaľ potraviny obsahujú vlákninu, je v nich prítomný aj tento minerál. 


Za výborné zdroje horčíka sú považované: ovocie (ďatle, banány, sušené marhule), zelenina a strukoviny (špenát, artičoky, varená šošovica, hrach), mäso a ryby (zubáč, tuniak, varené kuracie prsia), orechy (mandle, píniové semienka, kešu), nápoje (mrkvová, grapefruitová alebo pomarančová šťava, červené víno). Zmena stravovacích návykov za posledných 100 rokov, zmeny klímy včítane faktora kyslých dažďov s vyšším vyplavovaním horčíka z pôdy, významné zvýšenie intenzity poľnohospodárskej produkcie – to sú niektoré z príčin, že sa znížilo množstvo prijímaného horčíka potravou, preto je vhodné aj užívanie kvalitných horčíkových doplnkov výživy z našej lekárne.

Súvisiace produkty
Výživový doplnok GERICA Magnesium 375 mg + B6 forte s vitamínom C s obsahom horčíka, vitamínu B6 a vitamínu C s…
4,39 €
3,79 €
MAGNE B6® BALANCE Výživový doplnok Magne B6 s obsahom horčíka a vitamínov B6 a B9. Neobsahuje cukor. So sladidlami. So…
7,49 €
Liek obsahuje minerálny prvok horčík. Liek sa používa: pri poruchách svalovej a srdcovej činnosti spôsobených…
11,49 €
9,79 €
Výživový doplnok, šumivé tablety s obsahom Magnézia a Vitamínu B6 so sladidlom (sukralóza) a prírodnou citrónovou…

Facebook