Prejavy ženských zápalov

Prejavy ženských zápalov

Zápalom reaguje organizmus na nejakú škodlivinu. Ak je tkanivo poškodené, odpovie zápalom. Zvyšuje sa prekrvenie tkaniva, uvoľňujú sa látky, ktoré privolávajú biele krvinky, aktivuje sa činnosť fibroblastov, buniek, ktoré sú schopné vytvoriť nové tkanivo.

Tieto zmeny môžeme pozorovať ako sčervenanie, vyžarovanie tepla, opuchy, bolesť. Každý orgán ľudského tela môže byť postihnutý zápalom - a teda aj každý orgán ženského pohlavného ústrojenstva. Príčiny a prejavy sú však na rôznych miestach rôzne. Na vonkajšom pohlavnom ústrojenstve sa zápal prejaví sčervenaním, bolesťou, svrbením, pálením. Okrem ochorení spôsobených mikroorganizmami (často kvasinkami) sa tu môžu objaviť aj kožné zápaly ako kdekoľvek na tele - napr lupienka. Svojráznou formou tohto zápalu je zápal Bartholinovej žľazy. Hlbšie sa zápal prejavuje výtokom. Príčina je väčšinou mikrobiálna. Zápaly vonkajšieho pohlavného ústrojenstva dokážu byť veľmi nepríjemné, ale vo veľkej väčšine prípadov nemajú žiadne dlhodobé následky. S dôverou sa už v začiatočnom štádiu obráťte na nášho lekárnika.

Súvisiace produkty
Vaginálna tableta je širokospektrálne antimykotikum, ktoré sa používa na liečbu gynekologických zápalov pošvy…
12,48 €
11,59 €
Liek je širokospektrálne antimykotikum, ktoré sa používa na liečbu gynekologických zápalov pošvy spôsobených hubovitými…
9,86 €
8,69 €

Facebook