Trápia Vás boľavé kĺby?

Trápia Vás boľavé kĺby?

Pobolievajú vás kĺby pri zmene počasia, väčšej fyzickej aktivite či počas ranného vstávania? Ak vám nepríjemná bolesť strpčuje život, mali by ste sa čo najskôr obrátiť na svojho ošetrujúceho lekára.

Za vyskúšanie rozhodne prvotne stoja obklady a zábaly výlučne prírodného pôvodu. Tak ako pri väčšine bolestí, aj pri kĺboch platí, že najskôr treba odstrániť príčinu diskomfortu. Pri nadváhe je to redukcia hmotnosti, pri sedavom zamestnaní zase aktívnejší voľnočasový program – priaznivo pôsobí plávanie, jóga, populárne Pilatesove cviky, fitlopta či obyčajné ponaťahovanie svalov a šliach doma. Do jedálneho lístka je vhodné zaradiť jedlá z rýb, mliečne výrobky a potraviny bohaté na kalcium ako i zdravší olej– olivový alebo slnečnicový. V prípade, že sa jedná o intenzívnejšie ťažkosti, siahnite po géloch, krémoch, tabletkách či doplnkoch výživy a poraďte sa o nich odborne  s našim lekárnikom.

 

Súvisiace produkty
Sodná soľ diklofenaku, liečivo Gelu, patrí do skupiny liečiv, ktoré sa označujú ako nesteroidové protizápalové liečivá …
11,29 €
9,69 €
Liek Ibalgin obsahuje liečivo ibuprofén, ktoré pôsobí protizápalovo. Je vhodný na liečbu miestnych prejavov…
10,49 €
8,99 €

Facebook