Novinky

Ako prežiť Vianoce v zdraví

Vianoce sú sviatkami lásky, radosti, porozumenia a ľudskej blízkosti. Zároveň je však aj obdobím, ktoré prináša zhon, stres a napätie.

Tipy na zdravé vianočné zahryznutie

Žiaden čas nie je taký „kalorický“ ako práve ten, čo už nejaký čas klope na dvere. Vianočné večierky, vianočné trhy, vianočné sviatky...

Ako pomôcť imunite prírodnými látkami?

V súčasnej dobe okrem syntetických a umelo upravených molekúl dokážeme podporiť imunitu aj prírodnými látkami obsiahnutými v rastlinách a v hubách ako je napríklad hliva ustricovitá alebo reishi.

Trápia Vás boľavé kĺby?

Pobolievajú vás kĺby pri zmene počasia, väčšej fyzickej aktivite či počas ranného vstávania? Ak vám nepríjemná bolesť strpčuje život, mali by ste sa čo najskôr obrátiť na svojho ošetrujúceho lekára.

Nos a jeho anatómia

Nos je vstupnou bránou vzduchu do organizmu. V nose sa vzduch filtruje, keďže chĺpky v nosných dierkach zachytávajú prach a iné čiastočky.

Ako sa zbaviť nádchy

Nádcha patrí medzi najrozšírenejšie ochorenia z prechladnutia, preto je dobré vedieť, ako ju účinne liečiť. Medzi prvé príznaky nastupujúcej nádchy patrí svrbenie 
v nose, zvýšená teplota a bolesť hlavy. Postupne sa spustí riedky výtok z nosa, ktorý postupne hustne. V poslednej dobe sú stále viac…

Kašeľ

Najväčším problémom pacientov s kašľom býva fakt, že nevedia svoj kašeľ definovať. Rozoznať suchý a vlhký kašeľ je ale kľúčové pre správnu liečbu. Suchý kašeľ je značne nepríjemný a bolestivý, pretože ide o kašeľ dráždivý, vysiľujúci a neproduktívny, čo znamená, že nevykašliavame žiadny hlien, ale…

Okamžitá imunita s DELTA COLOSTRUM®

Kolostrum je z hľadiska podpory imunity najkomplexnejšie účinkujúci produkt.

Liečivá sila prírody

Človek už na najnižšom stupni svojho vývoja zistil, že rastliny mu môžu slúžiť nielen ako potrava, ale mnohé sú vhodné i na liečenie chorôb, iné zdraviu škodia, ba niektorými sa možno aj otráviť.

Chrípka alebo prechladnutie?

Čosi majú spoločné: obe ochorenia spôsobujú vysokonákazlivé vírusy a ľudia si ich často pletú, hoci chrípka je omnoho závažnejšia.

Bolesť hrdla

Bolesti hrdla sú najčastejším prejavov zápalu sliznice nosohltana, hltana, hrtana, podnebných oblúkov a mandlí. V postihnutých miestach pociťujeme nepríjemné pálenie a škriabanie.

HÝBAŤ SA - ALE V PRÍRODE

Pre tých, ktorí sa počas roka neustále len chystajú zvýšiť fyzickú aktivitu, je leto ideálnym časom, kedy začať.

SEZÓNNA VÝŽIVA

V lete by sme mali zabudnúť na ťažké a mastné jedlá a dopriať si najmä vyváženú stravu bohatú na vitamíny, minerály a antioxidanty.

Popáleniny

Popáleniny sú poranenia spôsobené účinkom vysokej teploty. Podľa výšky teploty a dĺžky jej pôsobenia dochádza k vzniku zmien na koži a podkožnom tkanive a ich čiastočnej či úplnej deštrukcii.

Strava pre zdravé kĺby

Ak si niektorá časť nášho tela zaslúži špeciálnu pozornosť preto, lebo je namáhaná viac ako ostatné, sú to určite kĺby.

Chrápanie

Chrápanie je zvukový fenomén, ktorý vzniká vibráciou mäkkých častí horných dýchacích ciest. Ide o najvčasnejší a najpresvedčivejší prejav dysfunkcie horných dýchacích ciest počas spánku.

Alergia na bodnutie hmyzom

Každý pacient s alergickou reakciou po uštipnutí hmyzom má byť riadne vyšetrený alergológom. Pokiaľ je to len možné, snažte sa určiť hmyz, ktorý vás bodol.

Prevencia bolesti

Niektorým bolestiam sa nedá predchádzať, hoci všetci vieme, že k nehode môže dôjsť kedykoľvek.

Zdravé kĺby a kosti až do staroby

Kĺby ani kosti nevidíme a pokiaľ nebolia, ani nevieme, že ich máme. Neuvedomujeme si, že pohybovému aparátu musíme venovať kvalitnú starostlivosť dávno predtým, než ucítime prvé bolestivé príznaky poškodenia.

Aquamin - morské minerály pre zdravie našich kostí

Aquamin sa získava zo skeletálnych zvyškov červenej morskej riasy Lithothamnion coralloides, ktorá žije v čistej vode Atlantického oceánu na severozápadnom pobreží Islandu.

Zdravé a pekné opaľovanie = betakarotén

Málokto pred slnečnými lúčmi dobrovoľne uteká alebo sa pred nimi dostatočne chráni. Ale nič sa nemá preháňať.

Prečo hemoroidy vznikajú?

Konkrétna príčina vzniku hemoroidálneho ochorenia je vo väčšine prípadov nejasná. Podieľajú sa na ňom často viaceré faktory, hovoríme teda o multifaktoriálnom pôvode ochorenia.

Kĺby

Starajte sa o svoje kĺby. Dbajte na zdravý životný štýl, ale aj na doplnenie potrebných minerálov a vitamínov pomocou špeciálnych výživových doplnkov, kozmetických a zdravotníckych prostriedkov od renomovaného českého výrobcu.

Rady pre zdravý spánok

Kto večer zaľahne do postele a spí v kuse až do rána, má kvalitný spánok. Spánok je kvalitný, keď je nepretržitý a keď sa ráno budíte v pohode a odpočinutí.

Typy bolesti hlavy

Bolesť závislá na počasí je pociťovaná najčastejšie v záhlaví, pričom spolu so záhlavím bolia aj krčné svaly.

Goji a chia semienka

Goji alebo kustovnica čínska sa považuje za jeden z najvýživnejších plodov našej planéty. Plody kustovnice čínskej obsahujú až 18 druhov aminokyselín.

O prostate

Prostata je žľaza, ktorá je uložená pod močovým mechúrom. Prechádza cez ňu močová rúra, do ktorej v prostate ústia semenovody, spolu s vývodmi zo semenných mechúrikov.

Votrelci vo vlasoch sú čoraz odolnejší

Zbaviť sa vši detskej, ktorá sa nasťahovala do vlasov celej rodiny, nemusí byť vôbec jednoduché. Najmä v prípade, ak ju dieťa opakovane nosí domov z kolektívu. Vši prežijú aj vo vode, na oblečení, bielizni, vedia preliezť z odevu na odev v spoločných skrinkách, istý čas sa udržia dokonca aj na…

Nádcha

Nádcha je infekcia nosnej sliznice. Nie je nebezpečná a po 5-6 dňoch ustupuje. Aby ste predchádzali nádche nespite v studených miestnostiach a ovlažujte vzduch v miestnosti. Nádcha je menej závažné ochorenie ako chrípka, no tiež vie znepríjemniť a sťažiť každodenné povinnosti.

Kašeľ u detí

Ráno dieťa ide z domu usmiate a spokojné, návrat už vyzerá menej optimisticky: blčiace líca, vodnatá nádcha, zvýšená telesná teplota, celkové rozladenie a oslabenie.

Facebook