Zdravé kĺby a kosti až do staroby

Zdravé kĺby a kosti až do staroby

Kĺby ani kosti nevidíme a pokiaľ nebolia, ani nevieme, že ich máme. Neuvedomujeme si, že pohybovému aparátu musíme venovať kvalitnú starostlivosť dávno predtým, než ucítime prvé bolestivé príznaky poškodenia.

Podľa štatistík je artrózou zasiahnutých asi 12 % populácie. Riziko ochorenia značne vzrastá s vekom. V skupine nad 65 rokov štatistiky zaznamenávajú až 70 % ľudí. Najčastejším ochorením kĺbov je artróza, nezápalové ochorenie kĺbov, teda opotrebovanie chrupavky v dôsledku pohybu. Najviac postihnuté bývajú bedrové a kolenné zhyby. Všeobecne platí, že čím väčšia záťaž, tým je poškodenie výraznejšie. Kĺbom dáva riadne zabrať napríklad aj profesionálny šport či nadváha. Ak opotrebovanie bedrových a kĺbových zhybov sústavne pokračuje, chrupavka sa celkom stratí a odkryje sa kosť. V tomto štádiu sú už zasiahnuté aj kĺbové puzdro, väzivo a svaly, ktoré stvrdnú a skracujú sa. Ochorenie je veľmi bolestivé a obmedzuje pohyblivosť postihnutého.

Súvisiace produkty
Sodná soľ diklofenaku, liečivo Gelu, patrí do skupiny liečiv, ktoré sa označujú ako nesteroidové protizápalové liečivá …
8,69 €
7,39 €
Liek je vysoko efektívny v lokálnej liečbe reumatických i nereumatických bolestí pohybového systému. Liek sa rýchle…
6,89 €
5,89 €
Liek Ibalgin obsahuje liečivo ibuprofén, ktoré pôsobí protizápalovo. Je vhodný na liečbu miestnych prejavov…

Facebook