LACHESIS MUTUS

GRA HOM CH200 1x4 g

AKÚTNE INDIKÁCIE:

• Stav závažnej infekcie a akútneho hnisania: používať súčasne s antibiotikami alebo na ne naviazať v prípade neúspechu, pokiaľ sú prítomné základné charakteristiky lieku: precitlivenosť na dotyk; trhavé, šklbavé bolesti; purpurový nafialovelý odtieň zapálených oblastí; náhle prerušenie hnisavého výtoku (sínusitída, otitída).


• Hemorágia čiernej krvi: Lachesis je indikovaný, pokiaľ pozorujeme zlepšenie bolestí alebo celkového stavu výtokom: cefalea zlepšená krvácaním z nosa, bolesti hemoroidov zlepšené krvácaním, dysmenorea zmiernená menštruáciou.


• Angíny: vyvíjajúce sa zľava doprava alebo lokalizované vľavo: farynx a mandle sú červené až livídne s pocitom konstrikcie, neznášanie dotyku hlavne na krku. Sťažené prehĺtanie hlavne teplých tekutín.

CHRONICKÉ INDIKÁCIE:

• Perimenopauza: Slabé menštruačné krvácanie čiernou krvou. Menorágia a metrorágia čiernej krvi. Dysmenorea, bolesť ľavého vaječníka. Prerušením menštruácie na niekoľko mesiacov sa objavujú sekundárne poruchy. Obehové poruchy: návaly tepla do hlavy; palpitácie so strachom alebo pocit prekordialného zvierania, ktoré núti uvoľniť odev; slabosť s premodralými a studenými končatinami; spontánne ekchymózy; termofóbia (chorobný strach z tepla); arteriálna hypertenzia (Sulfur, Nux vomica, Ignatia...). Okcipitálna alebo supraorbitálna cefalea z prekrvenia. Ľavostranné migrény s pulzujúcimi bolesťami zhoršené slnkom, teplom, alkoholickými nápojmi, zlepšené výtokom (krvácanie z nosa, menštruácia). Zmeny nálady a správania: strieda sa urozprávané rozrušenie a depresia; vzdychy (Ignatia); žiarlivosť; nedôvera; nespavosť; sny o smrti, o pohreboch, o hadoch.

• Alkoholizmus: U notorických alkoholikoch nájdeme už popísaný fyzický vzhľad: červený nos, presiakla tvár. Štádium excitácie strieda depresia, žiarlivosť, zlosť, poruchy spánku. Bežné sú poruchy trávenia: strata chuti do jedla, nauzea, vracanie, žalúdočné kŕče, nadmerná citlivosť nadbruška na najmenší dotyk, zväčšená bolestivá pečeň (vývoj k cirhóze: Phosphorus). Hemoroidy livídne, veľmi citlivé, sťahujúca a tepavá bolesť sa zlepšuje krvácaním.


• Ostatné indikácie: Astma: zhoršenie pri zaspávaní a prebúdzaní, na jar, v menopauze. Senná nádcha. Akné rosacea. Ľahko krvácajúce ulcerácie precitlivelé na dotyk, na okrajoch namodralé, livídne (varikózne vredy...). Úžeh, úpal. Záchvaty žiarlivosti u malých detí pri narodení súrodenca.


CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY- POCITY: Extrémna citlivosť na minimálny dotyk alebo stlačenie: pacient neznesie žiadne tesné oblečenie, hlavne okolo krku a na páse; precitlivenosť na dotyk pri zápaloch; precitlivenosť na svetlo a hluk; pocit búšenia a pulzácie - ostrá pulzujúca cefalea; trhavá bolesť hemoroidov, sťahy análneho zvierača, neustále nutkanie bez efektu; pulzácia a búšenie v zapálených oblastiach; pocit tlaku a pálenia na temene; pocit, že oči sú ťahané smerom dozadu; pocit stiahnutého hrdla; pocit dusenia pri zaspávaní; pocit hrče (krk, močový mechúr, anus).

MODALITY: Zhoršenie: oneskorením, nedostatočnosťou alebo vymiznutím fyziologického alebo patologického výtoku; pred menštruáciou; dotykom; slnkom a teplom, teplým kúpeľom, teplým nápojom; na jar; spánkom a pri prebudení. Zlepšenie: nástupom fyziologického výtoku (menštruáciou) alebo patologického výtoku (hnisanie, nádcha, sínusitída); miernou teplotou a čerstvým vzduchom. Lateralita: prevažuje ľavostrannosť alebo ťažkosti postupujúce zľava doprava (angína, sínusitída, zápal vaječníka).

SPRIEVODNÉ ZNAKY: Túžba po alkohole; odpor k teplým nápojom a chlebu; návaly do hlavy (perimenopauza); striedanie chorobnej veľavravnosti a mlčania (hlavne pri akútnej patológii

Dočasne vypredané
Kód produktu: ES00036906
EAN: 3352711414018
ŠÚKL kód: 59825
0
0% zákazníkov odporúča produkt
5
4
3
2
1
K produktu odporúčame
Najpredávanejšie produkty
Liek obsahuje liečivo patriace do skupiny antihistaminík. Používa sa na úľavu od svrbenia prejavujúceho sa kožnými…
13,29 € 11,39 €
Aceklofenak má analgetický (pôsobiaci proti bolesti), protizápalový a protireumatický účinok. Aceklofenak vo forme…
7,19 € 6,19 €
Pastilky obsahujú liečivá: dichlórbenzénmetanol a amylmetakrezol, ktoré majú antiseptické účinky a ničia baktérie a…
11,89 € 10,19 €
Liek Nurofen patrí medzi lieky označované ako analgetiká, antipyretiká, nesteroidové antireumatiká, t. j. lieky na…
5,99 € 5,09 €
Acyclovir STADA je účinný na liečbu infekcií (pri prvej infekcii aj pri opakovaným infekciách) vyvolaných vírusom…
10,19 € 8,66 €
Najnovšie produkty
Liek spôsobuje zúženie zápalom rozšírených ciev nosovej sliznice, čo vedie k zmenšeniu opuchu sliznice a k uvoľneniu…
6,99 €
CeraVe hydratačná čistiaca emulzia na normálnu až suchú pokožku, 473ml
17,89 € 15,29 €
Výživový doplnok vo forme sypkej zmesi s obsahom magnézia (horčíka) a vitamínov B6 a C, so sladidlami.
9,69 € 8,29 €
Teraz v akcii
Liek Sinupret uvoľňuje hustý (väzký) hlien pri všetkých ochoreniach dýchacích ciest, ktorý sa nemôže dostatočne alebo…
11,39 € 9,68 €
Účinný a dobre tolerovaný prípravok s obsahom prémiových štandardizovaných prírodných extraktov z bergamotu a artičoky,…
55,29 € od 36,48 €
Kaloba® je rastlinný liek, ktorý patrí do farmakoterapeutickej skupiny prípravkov používaných pri nachladnutí a kašli.…
8,39 € 7,13 €
Zdravotnícka pomôcka, ktorá zabezpečuje účinnú a intenzívnu liečbu plesňových infekcií nechtov a zdeformovaných nechtov…
19,33 € od 17,27 €
Výživový doplnok je určený pre tehotné ženy od 13. do 40. týždňa tehotenstva. Balenie obsahuje 28 tabliet a 28 kapsúl …
27,39 € 22,49 €
Hodnotenie obchodu

Facebook